Teleportace a cestování do budoucnosti

16.06.2020

V tomto článku vám ukážu jak by mohla fungovat teleportace a jak by se dalo cestovat do budoucnosti.


Teleportace

Červí díra

Pokusím se vám to vysvětlit. Představte si mravence, na jablku, visícího ze stropu na provázku tak tenkém, že po něm mravenec neprojde. Tento mravenec pak žije ve 2D, může jít dopředu, dozadu, doleva a doprava, nemůže tedy jít ani nahoru, ani dolu a ani dalším jiným směrem. Mravencovo jablko je tedy celý jeho svět.

A teď si představte, že jablko skrz na skrz provrtá červ. Mravenec tedy teď může jít dopředu, dozadu, atd. , ale také může projít dírou kterou červ vytvořil a dostat se na druhou stranu jablka za mnohem kratší čas. např.: pokud by jablko mělo 5cm průměr tak rozdíl vzdáleností cesty mezi cestou po povrchu a červí dírou je 1,29cm. To sice není

 moc, ale pokud by poloměr byl 1km tak rozdíl je 0,57079632679km, to je 570m nebo také 57079cm. Pokud by to někoho zajímalo tak vzoreček na vypočítání podílu okolo na vzdálenost skrz je: x = ((π * d) / 2) / d, přičemž x je výsledný podíl a d je průměr.


No a teleportace vesmírem by fungovala stejně, s tím rozdílem, že by jsme se pohybovali ve 3D a červí díra by byla 4D.

Kvantová teleportace

Tento druh teleportace je založen na principu kvantové fyziky, ta je celkem složitá a tak to popíšu jen stručně.

Teleportace by fungovala tak, že by se přímo nepřenášela částice, ale přenášely by se pouze vlastností jedné částice na jinou částici. Toto už se částečně podařilo výzkumníkům z Bristolské univerzity.


Cestování do budoucnosti

Toto se vám může zdát jako sci-fi, ale opak je pravdou. Cestovat do budoucnosti by se dalo pomocí relativity času, která říká, že rychlost plynutí času závisí na síle okolní gravitace. Čím je gravitace silnější tím pomaleji utíka čas.

Této vlastnosti se pak dá využít tak, že se teleportujeme k černé díře a za určitý čas se teleportujeme zpět. A jelikož je černá díra velice silným zdrojem gravitace tak u ní pár sekund může být mnohem delší časový úsek tady na zemi.

Prostě Vojta
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky