Sociální sítě

27.06.2020

V tomto článku si ukážeme jak sociální sítě fungují i ty nejpopulárnější sociální sítě.

Jak sociální sítě fungují

Většina sociálních sítí je tu od sdílení života s ostatními lidmi. Ke sdílení vlastního obsahu se na nich musíte zaregistrovat. Jsou zdarma a vydělávají na reklamě. Na většině sociálních sítích můžete někoho sledovat, "hodnotit" příspěvek a většinou i komentáře.


Nejpopulárnější sociální sítě

Každá sociální síť má určitý typ obsahu, pro který je primárně určena. Samozřejmě na každou z nich můžete nahrát cokoliv. Každá sociální síť má vždycky nějaká omezení, která podporují kreativitu a určují trochu i směr obsahu, pro který je sociální síť určena.


Facebook

Facebook je asi nejznámější  a nejpopulárnější sociální síť, má mnoho funkcí od "obyčejného" sdílení fotek/videí a statusy přes události a takzvanou zeď až po bazar, dárky a šťouchnutí. Má mnoho dalších funkcí, o těchto funkcích i o již zmíněných si více přečtete na wikipedii. Je to opravdu taková ta klasická sociální síť, na kterou se sdílí nejvíce takové ty věci mezi kamarády (podle mého názoru), ale má nástroje i pro firmy.


Instagram

Oproti Facebooku má méně funkcí, je primárně určena pro sdílení fotek (většinou 1:1) a videí (max. jedna minuta). Má však funkci stories, ve kterých můžete sdílet váš život, po 24 hodinách zmizí. To stále není vše! Můžete používat i chat tzv. direct a IGTV - chce konkurovat youtubu, slouží pro sdílení delsích než jedna minuta. Sdílí se na něm většinou umělecké fotky, fotky jídla a memes. Je vhodný i pro blogery.


Youtube

Konečně youtube, sdílí se na něm videa většinou mezi 5 minutami a 1 hodinou, délka není omezená. Sdílí se na něm většinou vlogy - videa z dělání nějaké činosti (většinou z nějakého období), skeče (nevím jak se to píše) - krátká videa; takové mini filmy, návody, naučná videa. Žádný oficiální seznam není takhle jsem to vymyslel z hlavy. Nejpopulárnější sociální síť pro sdílení videí, vcelku velká podpora pro sdílení na webech.


Tik Tok

Celkem nová sociální síť, sloužící pro sdílení krátkých videoklipů až 15 sekund dlouhých a videí mezi 3 a 60 sekundami. Obsahuje jednoduchý editor videí. Většinou se na něj natáčejí lipsingy (hýbání pusou do hudby a dělání, že ji zpíváte vy). Přikládám hezky zpracované video o tik toku na youtube.


Twitter

Twitter je sociální síť pro sdílení krátkých statusů u kterých můžete přiložit obrázek. Většinou na ni můžete najít aktuální dění, reakce na aktuální události a hodně hoaxů.

Jak se vám tento článek líbí, znáte také nějakou hodně populární sociální síť, na kterou jsem zapomněl. Napište to sem do komentářů.

Prostě Vojta
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky