Přes palubu a iPohádka

23.06.2020

V tomto článku se s vámi chci podělit o dvě knihy, které jsem četl. Říci vám, o  čem jsou a jestli jsou pro vás.

autor

ilustrace

počet stran

Přes palubu

Terry Lynn Johnsonová

Jani Orban

112

iPohádka

Karel Kovář

Julie Čermáková

184

Přes palubu

Kniha vypráví příběh kluka Travise, který se společně s ostatními lidmy vydá pozorovat velryby. Jejich loď se však převrátí po nárazu do vodní stěny. Jako jedíní se Travis a dcera kapitána nedostanou na záchraný člun. Jak dopadnou a jestli se zachrání se dozvíš už jen v této knize.

Tato knížka má poněkud jednoduchý příběh, její nespornou výhodu je však fakt, že může sloužit též jako návod co dělat pokud se vám stane podobná příhoda. Má celkem velká písmenka a jak už jsem zmiňoval celkem jednoduchý příběh, je tedy vhodná spíše pro mladší děti (zhruba 8-10 let).

iPohádka

Příběh této knihy je pohádkovém království, které je však vybavené moderními technologiemi. Ke království jednoho dne přiletí drak, to není ten největší problém. Co je ten problém a jak se s ním království vypořádá, čeká jen na vás v této knize.

Oproti druhé knížce má tato mnohem zajímavější a složitější příběh, je opravdu vtipně a hezky napsaná. Abyste si ji opravdu užili je lepší alespoň trochu rozumět internetu a sociálním sítím. Autor opravdu dobře věděl jaká je cílová skupina a uměl s tím dobře pracovat.



Autoři

Terry Lynn Johnsonová

Napsala již dvě dobrodružné knihy při, kterých čerpá z vlastních zkušeností. Z knihy přes palubu je vidět, že se psaní knih nevěnuje naplno. V současnosti totiž pracuje pro Ministerstvo přírodní zdrojů a lesnictví v Ontariu jako ochranářka.

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/zivotopis/terry-lynn-johnson-121137

Karel Kovář

Na internetu je známý pod přezdívkou Kovy, natačí videa na platformu youtube (ti co koukají na Star dance tak ho určitě znají od tamtud). I přesto, že se psaní knih nevěnuje, napsal knihu Ovšem.


Pokud bych měl říci, která se mi líbila více tak určitě zvítězila iPohádka. Samozřejmě knihy moc porovnávat jelikož mají úplně jiný příběh, kniha Přes palubu není psána z pohledu vypravěče, atd.


Pokud jsou ty obrázky vaše tak nemám problém vás uvést jako autora.

If the pictures are yours then I have no problem mentioning you as the author.

Prostě Vojta
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky