Cesta po polských národních parcích

13.07.2020

Jednoho krásného dne jsme vyrazili do Polska. Pojďme se podívat, kde jsme všude byli.

Stolové hory, po

Stolové hory, jejich rozloha je 63,4016 km² a nejvyšším bodem Velká Hejšovina - 191 m.n.m. Ve stolových horách jsme si obešli krátký okruh. Do jedné poloviny tohoto okruhu byl vstup placený. V první části byl spíše les, občas kámen a v druhé části bylo naopak "skalní město". Mezi těmito polovinami byla restaurace s vyhlídkou a hezkým výhledem.


Minieuroland, út

Minieuroland je park miniatur čítající více než 40 miniatur známých staveb z Polska, Evropy i zbytku světa o rozloze 20 000 m². Pokud plánujete trip po památkách Polska tak je podle mě super nejprve navštívit minieuroland a až poté samotné památky, protože si pak můžete říci "jé, koukej to je ta radnice, kterou jsme viděli v minieurolandu!".

Kladsko, út

Hned poté, co jsme vyjeli z minieurolandu, jsme zamířili do kempu a vyrazili do města pěšky. Zde se nám návštěva minieurolandu opravdu hodila, jelikož jsme šli ulicí, kterou můžete vidět výše. Dali jsme si oběd v dobré restauraci, vyfotili se na mostě, byli jsme i na hřišti a nakonec jsme šli na krátkou procházku po hradbách místní pevnosti. Nakonci jsme objevili lanový park, měl tři trasy, různě obtížne za 20, 40 a 60zł. Po lanovém parku, už byl čas vrátit se do kempu.


Prostě Vojta
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky