5 + 1 užitečných stránek

06.06.2020

Tady je 5+1 podle mě užitečných stránek.

pixabay.com

Tato stránka je stránka na které najdete nespočet ilustračních obrázků zcela zdarma. Já mám tuto stránku docela rád i proto že spousta ilustračních obrázků (jako třeba krajina v šabloně na prezentaci nebo obrázek robotky ve článku o AI) pochází právě z ní.


getpocket.com

Pocket je stránka která slouží pro ukládání článků, má vlastní čtečku která zajistí že se vám zobrazí jen nejdůležitější text článku bez reklam. Tato stránka má i aplikaci na android. Já tuto stránku používám třeba pokud si o něčem zjišťuji informace abych o tomto tématu poté mohl napsat článek.


seznam.cz

Tuto stránku už jistě všichni znáte, je to domovská stránka na které najdete zkratku do emailu, aktuální zprávy i vyhledávání. Já tuto stránku nepoužívám ale myslím si že je to dost užitečná stránka. (Pokud by to někoho zajímalo tak jako domovskou stránku používám tu od mého prohlížeče firefox.)


wikipedia.org

O wikipedii jste určitě slyšeli najdete na spousty článků na různá témata. Může ji upravovat kdokoli ať už jen opravit překlep nebo celý článek přepsat, můžete ji upravovat tedy i vy!


demagog.cz

Tato stránka je spíše pro dospělé a slouží k ověřování výroků politiků. Tyto výroky dělí na pravda, nepravda, zavádějící a neověřitelné.

about:blank

Tato stránka tak trochu není stránka a asi není užitečná úplně pro všechny. Jde o stránku která jak už název napovídá je úplně prázdná. Jak tedy může být užitečná? Třeba pokud chcete mít čistě bílou obrazovku (třeba abyste zakryli co děláte na počítači nebo na někoho udělat prank a "rozbít" mu počítač), pokud chcete tedy tuto bílou stránku mít stačí jít na about:blank a stisknout klávesu F11 čímž se přepnete do režimu celé obrazovky a bude vidět jenom tato stránka.

To je pro dnešek vše, ještě tu mám jednu zprávu pro všechny co chtějí pomoci s tvorbou léku proti corona viru i proti jiným nemocem.


Jak tedy můžete pomoci?

Pomocí aplikace kterou si stáhnete na stránce foldingathome.org, můžete věnovat část výkonu vašeho počítače k simulaci bílkovin a pomoci tak k výzkumu léků. Za tento výkon který na simulace půjčíte dostáváte body za které si můžete vyžádat čestné odznaky nebo se zapojit do soutěží o dárky od sponzorů projektu. Více se dozvíte ve článku od abicko.cz a pochopitelně i na stránce projetu foldingathome.org.


Prostě Vojta
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky